Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy
24 artiklar
Sortera efter:

Merinogarn

Merinoullgarn, även kallat för naturens eget supermaterial har otroligt många fördelaktiga egenskaper. Merinoullen är förmodligen den finaste, mjukaste, mest välisolerade och kvalitativa garn som kan erhållas från fårull.

Ullen kommer från Merinofåren som har sitt ursprung i Spanien, rasen har människor avlat fram för att uppnå så hög ullkvalitet och ullkvantitet som möjligt.

En garnkvalité med fantastiska möjligheter

Möjligheterna med merinoull är många men mest känt är att ullen är väldigt bra på att reglera värmen.

Ull är naturligt temperaturreglerande vilket innebär att ullen andas när det är varmt eftersom fibrerna innehåller väldigt mycket luft samtidigt som ullen värmer när det är kallt eftersom värmekapaciteten är mycket hög.

Ull är dessutom naturligt bakteriebekämpande samt svett transporterande.

En ullkvalitet som inte kliar

En annan egenskap som garnkvalitén merinoull är känd för är att den inte kliar någonting.

En förutfattad mening brukar vara att all ull kliar men det stämmer inte. Ju tunnare ullfibrerna är desto mindre kliar det. Där ullens ”kliar-gräns” mäts i 27 mikron och uppåt.

Merinoullen har en väldigt fin och mjuk struktur med väldigt små fibrer som är betydligt lägre än ”kli-gränsen”. Detta gör att merinoullen inte kliar alls, det är därför många bebisplagg samt plagg som ska bäras nära inpå kroppen så som exempelvis underställ stickas i merinoull.

En garnkvalité som kan användas året runt

Plagg i merinoull kan användas på både sommar- och vinterhalvåret vilket gör användandet av garnet mångsidigt. När du stickar och virkar i merinoull får du alltid ett mjukt och fint resultat och därför kommer plaggen ofta till stor användning.

Garn i merinoull är högt älskade och finns i många varianter som passar bra till både stickning, virkning och filtning. Merinoullen har en fantastisk kvalité och är den största anledningen till att de flesta skandinaver älskar merinoull eftersom garnkvalitén är så väl anpassad till vårt varierade klimat.

Följ tvättråden noggrant

Det krävs försiktighet när man tvättar merinoullplagg eftersom de endast får tvättas i en låg temperatur. Ett tips är att följa garnets anvisning som står noga beskrivet på produktsidan för garnet på vår hemsida.

Oftast behövs plagg stickade i merinoull inte tvättas särskilt ofta eftersom ullen i plaggen är luktbeskyddande vilket innebär att det inte luktar om man svettas i det och därmed kan det oftast räcka att vädra plaggen för att de ska kännas fräscha igen.

Merinogarn från Nordens ledande leverantörer

Hos oss hittar du alltid prisvärda merinogarner från välkända garnleverantörer så som Cewec, Svarta Fåret, Katia, Viking of Norway, Lang Yarns, NovitaDrops design och många fler.

Ett brett utbud av mönster lämpade för merinogarn

Merinoullen har så många fantastiska egenskaper vilket gör användandet av garnet mångsidigt. Plaggen kan användas året om och dessutom är plaggen i merinoull 100% klifria. Därför kan merinoullen med fördel användas till väldigt mycket, allt från tröjor, ponchos, västar, babyplagg, mössor och värmande filtar.

Vi har ett brett utbud av mönster som stickas i merinoull och vi tar ständigt in nya beskrivningar. Se hela vårt stora mönstersortiment på knittingroom.se.

Köp nödvändiga tillbehör till ditt projekt!

Behöver du tillbehör till ditt projekt? Passa på att köpa stickor, sticktillbehör och andra tillbehör så som saxar och sytillbehör. Vi levererar prisvärda tillbehör direkt från lagerhyllan hem till dig!

Kom igång med ditt nya projekt!

Hos oss hittar du alltid prisvärda merinogarner från välkända leverantörer till bästa pris! Kolla in hela vårt stora garnsortiment på knittingroom.se och upplev fördelarna med att sticka i merinoull du också!