Läs mer om cookies

Varukorg

Virkgarn

Är du en virkentusiast? Då har du hittat helt rätt! På Knittingroom erbjuder ett brett urval av garn lämpat för virkning i alla möjliga nyanser och kvaliteter. Vi har något för alla smaker!

Virkning ökar i popularitet

Att virka blir bara mer och mer populärt bland den svenska befolkningen. Det är en hobby med många praktiska fördelar. Det är lätt att ta med sig på resan eller ut i hammocken och du kan göra det halvliggandes i soffan för att bara nämna några fördelar.

Oavsett om du ser virkning som avkoppling eller som en hobby eller något helt annat har vi valt att fokusera på att ha lättanvända och slitstarka material i vårt sortiment.

Virkning en hobby som passar alla!

Virkning är något som alla kan sysselsätta sig med eftersom det är relativt lätt att virka och uppnå önskat resultat.

I vårt sortiment vill vi endast leverera de bästa virkgarnerna. Därför har vi valt att satsa på olika sorters bomullsgarn.

Bomullsgarnerna är följsamma och trasslar sig inte på samma sätt som garner med en strävare garnkvalitet kan göra.

Vilka garner lämpar sig för virkning?

Typiskt för virkgarn är att garnet är hårt spunnet och inte allt för tunt eftersom det då är svårare att räkna maskorna då. Det blir dessutom lättare att gå tillbaka om man gjort fel för att rätta till och börja om.

Nybörjare eller proffs?

Som nybörjare tycker vi att det är en särskilt bra idé att satsa på bomullsgarn eftersom garnkvalitén är tjockare, mjukare, stabilare och mer följsamt vilket lämpar sig ypperligt för just virkning.

Det finns få garner som är specifika just för virkning. Som utgångspunkt passar de flesta garn att virka med men det finns vissa undantag. Därför har vi skapat upp den den här kategorin för att du enkelt ska kunna se vilka garner vi främst rekommenderar till just virkning.

Vi erbjuder ett brett sortiment av virkgarn till bästa pris!

I vårt stora garnsortiment hittar du prisvärda virkgarner i 100% bomull och garn i 100 % återvunnen bomull som är helt underbart att virka i och dessutom helt miljövänligt!

Ekologiska virkgarner

Efterfrågan av ekologiska virkgarner ökar och vi jobbar ständigt med att ta in nya garner vars produktion har varit så snäll mot miljön som möjligt. Därför är vi noga med att våra leverantörer är de bästa på marknaden och har samma miljötänk och ansvar som vi eftersträvar.

Virkgarn i merceriserad bomull

Vi har även virkgarner i merceriserad bomull. Det finns en mängd olika merceriserade bomullsgarner i en mängd olika varumärken och kulörer som passar til både stickning och virkning.

De gemensamma egenskaperna är behandlingen av bomullen.
Fibrerna utsätts för maceration och dragning vilket gör att fibrerna stärks, garnet blir glansigare, mjukare, får högre absorberingsförmåga och blir mer slitstarkt. Alltså får garnet många fler fördelar vilket gör att vi varmt kan rekommendera garnkvlitén till virkning.

Gasserade virkgarner

Vi har även bomullsgarner lämpade för virkning som är gasserade. Detta innebär att man hastigt bränner av ytan så att fibrer som sticker upp bränns bort.

På detta sätt blir garnets yta slätare, det får en annan lyster och blir dessutom lättare att hålla rent.

Virkgarn i 100% kammad bomull

Dessutom har vi virkgarner som består av 100% kammad bomull. Att bomullen är kammad innebär att den under skörd och produktion behandlas annorlunda än vanlig bomull. Behandlingen sker med yttersta försiktighet och tas om hand mer varsamt. Garnet blir mjukare och processen gör garnet mer slittåligt och hållbart.

Plagg virkade i kammad bomull blir därför mer exklusiva vilket gör att garnerna i regel är något dyrare.

Är du osäker på vilket garn som skulle passa bäst till ditt nästa virkprojekt? Du är alltid välkommen att kontakta vår fantastiska kundtjänstpersonal om vilket garn som är lämpligast att använda till ditt kommande projekt.

Dessutom kan du på varje beskrivning se vilket garn vi rekommenderar till varje mönster, för att det ska bli enklare för dig att klicka hem och påbörja ditt projekt.

Levereras av flera välkända leverantörer

Hos oss kan du köpa virkgarn från några av nordens ledande producenter till oslagbara priser. Leverantörerna har lång erfarenhet och hög kvalité på sina garner.

Köp virkgarn från Svarta Fåret, Viking of Norway, Kinna Textil, DMC, Järbo Garn för att bara nämna några. Dessutom rekommenderar vi vårt eget prisvärda bomullsgarn Frida till ditt virkprojekt!

Ett brett utbud av mönster lämpade för virkning

När det kommer till virkning är det nästan bara fantasin som sätter gränser. Du kan virka allt från accessoarer, leksaker, amigurumi, heminredning, kläder och mycket mer. Se våra virkbeskrivningar till dam, herr, barn och baby och kom igång med ditt nästa projekt!

Vi har mönster till sjalar, tröjor, koftor, toppar, västar, ponchos, tunikor, linnen, klänningar och mycket mer.

Dessutom kan du virka ljuvlig heminredning, vi har virkbeskrivningar till filtar, leksaker, dukar, kuddar, julhängen, mandala, grytlappar, julstrumpor, korgar, mattor, kassar och mycket mer!

Upptäck amigurumi!

Vi har skapat upp en egen kategori för amigurumi som är det japanska uttrycket för ”stickat eller virkat mjukdjur”.

Detta har blivit mycket populärt och vi har mönster till allt från virkade mjukdjur och fingerdockor till mat och bakelser som passar perfekt till lekstugelek.

Har du en liten kock eller konditor hemma? Kom igång med ett amigurumi projekt redan idag!

Behöver du tillbehör till ditt projekt?

Har du virknålar till ditt handarbete?

Du har väll inte missat att det inne på våra mönster står vilken storlek på virknål vi rekommenderar, allt för att göra det enklare för dig att veta vilken storlek du behöver på virknålarna för att komma igång med ditt handarbete.

Behöver du andra tillbehör hittar du ett brett utbud av knappar, mönsterböcker med mera på vår hemsida som är öppen dygnet runt.

Vi erbjuder 24 timmars expressleverans och alltid fri frakt vid köp över 599 kr. Vi levererar kvalitetsgarn direkt från lagerhyllan till bästa pris!

Recensioner av våra virkgarner

Jag virkade en mössa till min dotter Felicia i garnet Freja, supersöt och unik. Att mössan ser ut som en prinsesstårta är ett stort plus. Blir glad av att se den! /Nicole

Min systerdotter önskade sig en egen bamsen som Lotta på bråkmakargatan har. Jag virkade en i garnet Viking Vår och gav till henne när hon fyllde 4 år. Hon blev så lycklig! Dessutom var det roligt att virka. Kommer beställa mer garn från er snart! /Kajsa

Jag stickade en filt i garnet Tilda Cotton Eco. Är nöjd, fanns många fina färger. /Anna-lena