Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

Virkgarn

Är du en virkentusiast? Då har du hittat helt rätt! I vårt sortiment hittar du ett brett urval av garn lämpat för virkning i alla möjliga nyanser och kvaliteter. Vi har något för alla smaker!

Virkning ökar i popularitet

Att virka blir bara mer och mer populärt bland den svenska befolkningen. Det är en hobby med många praktiska fördelar. Det är lätt att ta med sig på resan eller ut i hammocken och du kan göra det halvliggandes i soffan för att bara nämna några fördelar. Oavsett om du ser virkning som avkoppling eller som en hobby eller något helt annat har vi valt att fokusera på att ha lättanvända och slitstarka material i vårt sortiment.

Virkning en hobby som passar alla!

Virkning är något som alla kan sysselsätta sig med eftersom det är relativt lätt att virka och uppnå önskat resultat.

I vårt sortiment vill vi endast leverera de bästa virkgarnerna, därför har vi valt att satsa på olika sorters bomullsgarn. Bomullsgarnerna är följsamma och trasslar sig inte på samma sätt som garner med en strävare garnkvalitet kan göra.

Vilka garner lämpar sig för virkning?

Typiskt för virkgarn är att det är ett garn som är hårt spunnet och inte allt för tunt eftersom det då är svårare att räkna maskorna. Det blir dessutom lättare att gå tillbaka om man gjort fel för att rätta till och börja om.

Som nybörjare tycker vi att det är en särskilt bra idé att satsa på bomullsgarn eftersom de är tjockare, mjukare, stabilare och mer följsamma vilket lämpar sig ypperligt för just virkning.

Det finns få garner som är specifika just för virkning, som utgångspunkt passar de flesta garn att virka med men det finns vissa undantag. Därför har vi skapat upp den här kategorin för att du enkelt ska kunna se vilka garner vi främst rekommenderar till just virkning.

Vi erbjuder ett brett sortiment av virkgarn till bästa pris!

I vårt stora garnsortiment hittar du prisvärda virkgarner i 100% bomull och garn i 100 % återvunnen bomull som är helt underbart att virka i och dessutom helt miljövänligt!

Efterfrågan av ekologiska virkgarner ökar och vi jobbar ständigt med att ta in nya garner vars produktion har varit så snäll mot miljön som möjligt. Därför är vi väldigt noga med att våra leverantörer är de bästa på marknaden och har samma miljötänk och ansvar som vi eftersträvar. Du kan se alla våra ekologiska och återvunna garner på vår hemsida.

Vi har även virkgarner i merceriserad bomull. Det finns en mängd olika merceriserade bomullsgarner i en mängd olika märken och kulörer som passar till stickning och virkning. De gemensamma egenskaperna är behandlingen av bomullen.

Man utsätter fibrerna för maceration och dragning vilket gör att fibrerna stärks, garnet blir glansigare, mjukare, får högre absorberingsförmåga och blir mer slitstarkt. Alltså får garnet många fler fördelar vilket gör att vi varmt kan rekommendera det till virkning.

Gasserade virkgarner

Vi har även bomullsgarner lämpade för virkning som är gasserade. Detta innebär att man hastigt bränner av ytan så att fibrer som sticker upp bränns bort. På detta sätt blir garnets yta slätare, det får en annan lyster och blir dessutom lättare att hålla rent.

Virkgarn i 100% kammad bomull

Dessutom har vi virkgarner som består av 100% kammad bomull. Att bomullen är kammad innebär att den under skörd och produktion behandlas annorlunda än vanlig bomull, den behandlas med yttersta försiktighet och tars om hand mer varsamt. Garnet blir mjukare och processen gör garnet mer slittåligt och hållbart. Plagg virkade i kammad bomull blir därför mer exklusiva vilket gör att garnerna i regel är något dyrare.

Om du är osäker på vilket garn som skulle passa bäst till ditt nästa virkprojekt är du alltid välkommen att kontakta vår fantastiska kundtjänstpersonal om vilket garn som är lämpligast att använda till ditt kommande projekt. Dessutom kan du på varje virkmönster se vilket garn vi rekommenderar till varje beskrivning, för att det ska bli enklare för dig att klicka hem ditt nästa projekt!

Levereras av flera välkända leverantörer

Hos oss kan du köpa virkgarn från några av Nordens ledande producenter, leverantörerna har lång erfarenhet och hög kvalité på sina garner. Köp virkgarn från Svarta Fåret, Viking of NorwayDMC, Playbox, Järbo Garn för att bara nämna några.

Dessutom rekommenderar vi vårt eget bomullsgarn Frida till bästa pris! Vi erbjuder flera av de mesta populära virkgarnerna på marknaden till oslagbara priser.

Ett brett utbud av mönster lämpade för virkning

När det kommer till virkning är det nästan bara fantasin som sätter gränser. Du kan virka allt från accessoarer, leksaker, amigurumi, heminredning, kläder och mycket mer. Se våra virkbeskrivningar till dam, herr, barn och baby och kom igång med ditt nästa projekt!

Vi har mönster till sjalar, tröjor, koftor, toppar, västar, ponchos, tunikor, linnen, klänningar och mycket mer. Dessutom kan du virka ljuvlig heminredning, vi har virkbeskrivningar till filtar, leksaker, dukar, kuddar, julhängen, mandala, grytlappar, julstrumpor, korgar, mattor, kassar och mycket mer!

Upptäck amigurumi!

Vi har skapat upp en egen kategori för amigurumi som är det japanska uttrycket för ”stickat eller virkat mjukdjur”. Detta har blivit mycket populärt och vi har mönster till allt från virkade mjukdjur och fingerdockor till mat och bakelser som passar perfekt till lekstugelek. Har du en liten kock eller konditor hemma? Kom igång med ett amigurumi projekt redan idag!

Behöver du tillbehör till ditt projekt?

Har du virknålar för att komma igång med ditt projekt? Du har väll inte missat att det inne på våra mönster står vilken storlek på virknål vi rekommenderar, allt för att göra det enklare för dig att veta vilken storlek du behöver för att komma igång med ditt handarbete.

Behöver du andra tillbehör så hittar du ett brett utbud av knappar, mönsterböcker med mera på vår hemsida som är öppen dygnet runt.

Kom igång med ditt nya projekt!

Vi levererar virkgarn av hög kvalité direkt från lagerhyllan hem till dig till bästa pris! Handla bekvämt när det passar dig, vår webbshop är öppen dygnet runt.