Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy
129 artiklar
Sortera efter:
Visa fler

Ullgarn

Sticka, virka eller tova värmande plagg i våra underbara ullgarner. På Knittingroom har vi ett brett sortiment av prisvärda ullgarner från Nordens mest kända leverantörer!

Olika typer av ullgarn

Det finns olika typer av ullgarner i vårt sortiment, här hittar ni ullgarner som består av Alpacka, Merinoull, Mohair, ull blandade garner samt garn i 100% ren ull.

Möjligheten med ull är många och den likvärdiga egenskapen som alla ullgarner och ullblandade garner har är att dem är väldigt bra på att reglera värmen, detta eftersom ullen är naturligt temperaturreglerande. En varm sommardag andas plagget och du upplever varken att det blir svettigt eller fuktigt medan i kyla så har ull en fantastisk förmåga att hålla värmen. De är alltså både värmeisolerade och fukttransporterande.

Ull är ett av våra finaste naturmaterial där ullen är själva råmaterialet och önskar man ytterligare egenskaper tillsätter man andra textilfibrer. Eftersom ullen kan uppta fukt utan att det upplevs som kallt eller vått är det många som förknippar ull med underställ som används i exempelvis skidbacken eller av barn på förskola på grund av denna unika förmåga. Dock kan ullgarnerna användas till i princip vad som helst!

Ullens utseende beror på vilka fårraser den kommer från och hur ullen är förarbetad. Det finns många möjligheter med ullgarn och det kan med fördel användas till både stickning, virkning och tovning.

Kliar all ull?

Många har en förutfattad mening om att ull kliar, men det finns faktiskt ullmaterial som inte kliar någonting alls! Det är tjockleken på ullfibern som avgör om den kliar eller inte. Där gränsen för att ullen klias mäts i 27 mikron och uppåt.

Merinoullgarn

Extra känt för att inte klia är våra högt älskade merinogarner som framför allt används för att sticka underbara babyplagg. Merinoullen har tunnare och slätare fibrer och kliar därför inte. Plaggen upplevs som mjuka och sköna mot huden.

Alpackagarn

Även alpackagarnerna är 100% klifria och sticks inte mot huden. Alpackaull är det mjukaste och finaste garn som finns på marknaden med en fantastiskt vacker lyster. Dessutom är det helt fritt från kemikalier vilket även gör det till ett allergivänligt garn. Garnets egenskaper gör att det är idealiskt att sticka mössor, vantar, tröjor och halsdukar i.

Mohairgarn

Ytterligare en garnkvalité som finns är mohairgarn, ett fluffigt mjukt lyxgarn som oftast används som följetråd tillsammans med andra typer av garn. Men det kan givetvis även användas själv. Mohair är ullfibrer från Angorageten som samlas till en tråd genom att slå ihop det med andra slags fibrer exempelvis med nylon, akryl, silke med flera. Garn i kvalitén Mohair används oftast till värmande tröjor, koftor, halsdukar och mössor.

Superwashbehandlat ullgarn

Dessutom är flera av våra populära ullgarner superwashbehandlade, detta innebär att du kan tvätta dina ullplagg lite varmare utan att de krymper. Garner som är superwash behandlade tål att tvättas i 40 grader maskintvätt vilket kan vara väldigt praktiskt när det gäller plagg till små barn som lätt smutsar ner sig. Dock andas ullplagg vilket gör att plaggen sällan behöver tvättas eftersom det oftast räcker att vädra dem för att eventuell lukt ska försvinna.

Ett brett utbud av mönster lämpade för ullgarn?

Möjligheten med ullgarn är många och våra populära ullgarner kan med fördel användas till både baby, barn, herr och dam efter din eget smak och tycke. Ullplagg kan användas året runt och passar utmärkt för det nordiska klimatet eftersom plaggen kan användas i ett varierat klimat, både en varm sommardag eller en frostig vinterdag.

Våra ullgarner passar utmärkt till det mesta och det är endast kreativiteten sätter stopp. Varför inte sticka en värmande halsduk, en babykofta som är mjuk och len mot bebisens känsliga hud, årets trendiga stickade tröja till dig själv eller varför inte en mjuk och mysig kudde som blir en snygg detalj hemma i tv-soffan.

Levereras av flera välkända leverantörer

Hos oss hittar du ullgarner från både får, alpacka och lama av enastående kvalitet. I vårt breda sortiment av ullgarner hittar du välkända leverantörer så som Viking of Norway, Permin, Drops Design, Cewec, Svarta Fåret, Katia, NaviaJärbo Garn, Lang YarnsNovita och många fler.

Behöver du tillbehör för att komma igång med ditt projekt?

Har du köpt stickor eller virknålar för att komma igång med ditt projekt? Du vet väl om att vi på varje produktsida skriver vilka stickor eller virknålar vi rekommenderar för att det ska bli enkelt för dig att komma igång!

Vi erbjuder ett brett sortiment av stickor, sticktillbehör samt övriga tillbehör så som saxar och sytillbehör. Se hela vårt breda tillbehörssortiment på knittingroom.se.

Kom igång med ditt nya projekt!

Beställ snabbt och enkelt i vår webbshop som är öppen dygnet runt! Vi levererar billigt garn direkt från lagerhyllan hem till dig. Köp ullgarn hos oss och kom igång med ditt nya projekt redan idag!