Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

Mönstren i bilden stickas med garnen Viking Vår, Viking Bambino, Viking baby Ull och Viking Alpaca Bris.

Sticka vackra mönster och kreationer i garn från Viking of Norway!

Med lång erfarenhet och garner av hög kvalitet är Viking Garn det yngsta företaget i garnbranschen.
Naturfiber är Viking Garns huvudprodukt i alla garntyper, där ullfiber eller merinoull står i centrum, men också alpacka- och mohairfiber i olika blandningar.

Mer om Viking of Norway finns att läsa längre ner på sidan.

29 artiklar
Sortera efter:

Köp garn och stickmönster från Viking of Norway

Viking Garns mål är att vara bäst på Garn och Design, ett mål som genomsyrar hela verksamheten.

Viking of Norway är ett norskt varumärke med sin bas i Oltedal, Norge. Företaget har lång erfarenhet av textil och utgår till stor del av norska traditionella Setesdal-mönster i sin design. Vi har ett stort utbud av Vikings beskrivningar och mönster till dam, barn, herr och hem. Garnerna har en hög kvalitet och några av våra storsäljare är Viking Baby Ull, Nordlys, Nye björk, Bambino, Sportsragg, Superwash, Hobbygarn, Viking Vår och Alpaca Bris.

Viking Garn är det yngsta företaget i garnbranschen och grundades den 19 oktober 2005. Grundaren av Viking Garn har en lång erfarenhet i branschen och heter Ivar A Ullebust.
Byn som har en lång tradition av garntillverkning, kallas av Stavanger Aftenblad för 'stickgarnets Mecka'. Per år har de närmare ett försäljningsvärde på 500 miljoner norska kronor av handstickningsgarn. I denna lilla by med 1 000 invånare har det producerats garn sedan 1886, och totalt har 5 spinnerier varit i drift i byn. Många med ett intresse för stickning, där de flesta stickade jumprar, raggstrumpor och strumpor. I närheten intill byn fanns god tillgång på ull samt vattenkraft för att få igång hjulen att spinna stickgarn.

Viking Garn skapade år 2022 tillsammans med Team Ingebrigtsen en separat kollektion för både tröjor, sportunderkläder, mössor, halsdukar och pannband som ska säljas över hela Norden och världen. Viking of Norway fokuserar även på färdigstickat, då de vill kunna erbjuda variation på marknaden i och med både stickgarn och färdigstickat.

Viking Garns mål är att vara bäst på Garn och Design, vilket är ett mål som genomsyrar hela verksamheten. 

Håll utkik bland våra nyheter och bli uppdaterad om nya stickgarn och mönster från Viking Garn!

Nyfiken på sortiment inom Viking Garn? Se populära avdelningar här:

Viking Vår

Viking Bambino

Viking Sportsragg

Viking Alpaca Bris

Rea