Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

Mönstren i bilden stickas med garnen Icelandic Wool, Nalle, Wolly Wood, 7 bröder och Venla.

Sticka vackra mönster och kreationer i garn från Novita

Ge dig själv glädjen av att skapa med det bästa. När du köper garn från Novita investerar du i mer än bara material; du investerar i en fantastisk resa av handarbetsupplevelser och möjligheten att skapa något extraordinärt varje gång du plockar upp dina stickor eller virknålar. 
 

Läs mer om Novita längre ner på sidan.

Köp garn och stickmönster från Novita till bra priser hos oss på Knittingroom.se

När du köper garn från Novita investerar du i mer än bara material; du investerar i en fantastisk resa av handarbetsupplevelser och möjligheten att skapa något extraordinärt varje gång du plockar upp dina stickor eller virknålar. Novita står för mer än bara garn.
 

Novitas ledord och värderingar är kompetent, ansvarsfullt, inspirerande, målinriktat och kundnära
 

Kompetent

Genom årtionden av dedikerad hantverksskicklighet och passion har Novita en omfattande kunskap och erfarenhet kring användningen av ull. Företaget har följt varje steg i processen som ullen genomgår innan den omvandlas till färdiga garnnystan.
 

Ansvarsfullt

Novita strävar efter att agera ansvarsfullt och minimera deras påverkan på naturen i alla aspekter av deras verksamhet. Genom att investera i förnybar energi och lokalt inköp av råvaror, såsom ull och förpackningsmaterial, strävar Novita efter att skapa en hållbar och miljövänlig produktionsprocess. Novita deltar även aktivt i välgörenhetsprojekt och kampanjer för att stödja goda ändamål.

Inspirerande

Novitas övergripande mål är att erbjuda en källa till glädje och inspiration för alla entusiaster av handarbete. För att uppnå detta mål introducerar Novita ständigt de senaste trenderna och innovationerna inom handarbetsvärlden, vilket ger deras kunder tillgång till det allra bästa och mest aktuella inom branschen. Novitas kollektion inkluderar inte bara moderna och trendiga mönster utan även tidlösa klassiker som aldrig förlorar sin charm. Novita tror på att skapa en mångsidig och inkluderande plattform där handarbetare av alla nivåer kan hitta inspiration och glädje.


Målinriktat

Novita känner en stolthet över att vara den ledande tillverkaren av handarbetsgarn i Norden och strävar ständigt efter att överträffa deras egna prestationer.


Kundnära

Novita strävar efter att etablera en nära och öppen kommunikation med deras kunder och handarbetsvänner, i syfte att skapa en positiv och givande upplevelse för varje kund.
 

Novita, en av de största tillverkarna av handarbetsgarn i Norden

Novita är ett familjeföretag som grundades 1928 i Finland och är en av de största tillverkarna av handarbetsgarn i Norden. Spinneriet i sydöstra Finland tillverkar omkring 10 miljoner garnnystan per år och grundarens barnbarnsbarn är stolta att få fortsätta föra familjeföretagets historia vidare. Företaget är i dagsläget inne på sin fjärde generation inom familjen. Novita vill erbjuda stunder där handarbetarna fängslas av välbefinnande och känslan av att lyckas.
 

Upptäck Novitas välkända garner i vårt sortiment hos oss på Knittingroom.se

Novita, som är känt för sin långa historia och högkvalitativa handarbetstradition, har flera välkända garner som har fångat hjärtan hos stick- och virkentusiaster världen över. I vårt sortiment finner du garner som Muumitalo, 7 bröder, Nalle, Icelandic Wool, Nordic Wool, Wolly Wood, Muumihahmot, Muumit, Hygge Wool med flera.

Novita är känt för sin breda och högkvalitativa kollektion av garner som tilltalar både nybörjare och erfarna handarbetare. Med fokus på innovation och tradition erbjuder Novita en imponerande variation av garner som passar för en mängd olika projekt.

Ett av Novitas mest populära garner är Novita 7 Bröder, ett klassiskt ylle-garn som är både mjukt och hållbart. Med en bred färgpalett är detta garn perfekt för stickning av varma och bekväma plagg, såsom tröjor och halsdukar.

För de som älskar att skapa med färger och texturer är Novita Nalle ett fantastiskt val. Detta garn är en blandning av ull och polyamid och finns i olika färgvariationer. Det är perfekt för att skapa fina detaljer och mönster i sockor, babykläder eller andra småprojekt.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren handarbetare har Novita ett garn som passar för dina behov. Med högkvalitativa material och ett brett utbud av färger och texturer är Novitas garner en glädje att arbeta med för alla som älskar att skapa vackra och personliga handarbeten.

 

Varje garnkvalitet från Novita är noggrant utformad för att möta olika behov och kreativa önskemål hos stickare och virkare

Novita är känt för sin breda och högkvalitativa kollektion av garner, och varje garnkvalitet är noggrant utformad för att möta olika behov och kreativa önskemål hos stickare och virkare. Oavsett om du söker mjukt och värmande ylle, lätta och luftiga sommargarner, eller eleganta fibrer för speciella projekt, har Novita något för varje handarbetsentusiast. I vårt sortiment från Novita finner du garnkvaliteérna ull, polyamid, merinoull, modal och bomull. Novitas garner kan du även hitta i kategorierna sockgarn, merinogarn, ullgarn och blandgarn.

 

Novitas breda sortiment av stick- och virkbeskrivningar

Novita imponerar inte bara med sina högkvalitativa garner utan erbjuder också en riklig samling av stick- och virkmönster samt detaljerade beskrivningar för handarbetare på alla nivåer. Deras mönster är utformade för att vägleda och inspirera, och de sträcker sig över olika svårighetsgrader för att tillgodose såväl nybörjare som mer erfarna entusiaster.

För de som söker nya utmaningar finns det avancerade mönster som möjliggör skapandet av mer komplexa och detaljerade plagg och accessoarer. Novita strävar efter att erbjuda variation och kreativitet i sina mönster, vilket gör det möjligt för handarbetare att utforska olika tekniker och stilar.

I vårt sortiment har vi ett stort utbud av mönster till både dam, herr, barn och baby. Sticka eller virka klänningar, tröjor, koftor, toppar, sockor, strumpor, halsdukar, mössor, sjalar med mera. Dessutom passar deras garner utmärkt till heminredning.

Alla Novitas garner och mönsterbeskrivningar designas i Finland.

 

Köp stickor och virknålar till bra priser hos oss på Knittingroom.se

Stickor och virknålar är tillbehör och verktyg för alla som ägnar sig åt stickning och virkning. Sortimentet inom stickor och virknålar hittar ni här: knittingroom.se/stickor. Se även vår stora tillbehörsavdelning, där hittar du både rundstickor, ändstickor, strumpstickor, virknålar, jumperstickor samt andra tillbehör som saxar, knappar, väskor och fodral.

 

Beställ garn och stick- och virkmönster från Novita på Knittingroom.se

Klicka hem garn och mönster från Novita redan idag och kom igång med ditt nästa projekt! I vår webbutik kan du enkelt klicka hem garn, mönster och tillbehör när det passar dig. Vår webbutik är öppen dygnet runt och du kan med fördel shoppa Novitas prisvärda kvalitetsgarner och mönster vart du än befinner dig.