Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-16 99 50

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29 kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

Tovningsull

Tovning är en mycket gammal teknik som på senare år har ökat i sin popularitet. Tovning är själva processen där ett tjockt material eller filt skapas genom att fibrerna tar tag i varandra och pressas ihop. Ull är speciellt lämpat för att tova och vi har ull i vårt sortiment som lämpar sig perfekt för tovning och nålfiltring.

Genom tovning kommer många av ullens goda egenskaper fram. Resultatet blir ett mycket värmande material som passar till vantar, tofflor och mycket mer. Det går att tova på olika sätt genom både torra och våta tekniker, antingen med en filtnål eller med såpa.

Plagg som tovats ska tvättas i tvättmaskin, när det är tvättat sträcker du plagget till rätt form och storlek medan det fortfarande är blött. Därmed kan du justera storleken på plagget tills du uppnått ett slutresultat som du är nöjd med.

Hos oss på Knittingroom hittar du garn i 100% ull som passar till tovning, vi har även krullig ull, naturull, kardad ull samt färdiga sett för dig som vill testa på tovning och nålfiltning.

Nålfiltning handlar i det stora hela om att man filtar ull enbart genom att använda speciella nålar, så kallade filtnålar

 Är det första gången du ska testa på tovning eller nålfiltning eller är du ett proffs? Vi har något för alla!

Ett brett utbud av mönster lämpade för tovningsull

Resultatet av tovning blir ett mycket värmande material som passar utmärkt till vantar, tofflor, filtar, mössor, hattar, väskor och mycket mer. Vi har mönster som lämpar sig för olika tider på året, allt från somriga hattar till ljuvliga tomtar.

Levereras av flera välkända leverantörer

I vårt stora sortiment av tovningsull och nålfiltning hittar du kända leverantörer så som Svarta Fåret, Viking of Norway, Creativ Company med flera. Ullen finns i flera olika färger, allt från naturlig mörkgrå färg på ullen till färgad ull i intensiva färgglada nyanser.

Behöver du köpa tillbehör?

Vi erbjuder en mängd olika tovningstillbehör från varumärken så som Creativ Company i vår stora tillbehörsavdelning. Vi har allt från nålfiltsborstar, filtnålsgållare, nålfiltningsplatta, stänkflaska och mycket mer! Besök vår stora tillbehörsavdelning och kom igång med ditt projekt redan idag.

Kom igång med ditt nya projekt!

Passa på att köpa prisvärda garner, tillbehör och startset som lämpar sig för tovning eller nålfiltning redan idag! Beställ enkelt i vår webbshop, vi levererar billigt garn direkt från lagerhyllan hem till dig.